.

 Otomatik Stokerli ve Manuel Kalorifer Kazanları

 
 
       
 
Evimizi yıllarca soba yakarak ısıttık. Önce kuzine sobalar ile ısınırken, daha sonra dikme sobalar çıktı. Akabinde emaye sobalar şeklinde devam etti. Sobalarda kömürden daha çok odun, tahta, talaş ve benzeri doğal yakıtları kullanılırdı.

 

Gelişen teknoloji ile beraber kalorifer kazanları ile tanıştık. Fakat hala ülkemizin pek çok köyünde, kasabasında, ilçesinde ilinde hala soba kullanımı devam etmektedir.

 

 

Son teknoloji kalorifer kazanlarıyla tanışmanın zamanı çoktan geldi ve geçiyor. Kalorifer kazanınızda fındık kömür, ceviz kömür, portakal kömür, pelet, fındık kabuğu, şeftali çekirdeği, kozalak, odun, kütük, tahta parçası ve bıçkı tozu yakabilirsiniz. Yakıt kısıtlaması yok.